Vandaag 50

Gisteren 85

Afgelopen week 135

Afgelopen maand 1783

Totaal 286264

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Galaoptocht in Oss…

 

Dat een dakartruck veel kan is bekend, maar dit was bij ons team nog niet eerder voorgekomen. 

Één van de jongere familieleden had Jos benaderd of hij haar naar een galafeest kon begeleiden. En ja, wat is het antwoord als Ilse Ulijn (zijn lieve achternichtje) hem die vraag stelt, dan kun je natuurlijk geen nee zeggen.

Dus een uitzondering werd gemaakt. Normaal is een ritje van Hoogland naar Nuland in drie kwartier zo gemaakt. Maar met de truck van Edwin ( truck van Jos zat geen bakzeil meer op) werd het dit keer een rit van anderhalf uur door de nodige file onderweg.

 

Maar eenmaal in Nuland aangekomen was dat leed al snel vergeten. Daar stond Ilse met Ilona van Liempt (haar vriendin) al stralend op Jos te wachten. Snel ingestapt, nou ja snel (in galajurk in de truck komen is niet eenvoudig) en richting Oss voor de optocht van Het Hooghuis Zuid en West  waar zo’n 200 examenkandidaten met vele spectaculaire voertuigen werden voorgereden voor de feestzaal van stadscafé De Ontmoeting voor het galafeest.   

 

Ilse en Ilona hadden een prachtig feest en kregen de volgende dag de uitslag te horen dat ze waren geslaagd voor het VMBO diploma.

Ilse en Ilona namens ons hele team: “Van harte gefeliciteerd”.

Crosskarts in De Glind.

 

Tijdens de autocross in De Glind (Achterveld) had de organisator Erwin Sukkel voor een leuke strijd met de crosskarts ( www.crosskartverhuur.nl ) tussen Dakarmannen georganiseerd. Het had een spectaculaire strijd moeten worden tussen Jos Smink, Jan Lammers, Peter Nieuwenburg, Jack Brouwers, Jan van de Bor, Martin v.d. Brink en Jasper v.d. Heuvel maar het weer zat niet echt mee.

Na de vele regen die er was gevallen de afgelopen dagen, was er voor veel deelnemers geen pretje om op de baan te rijden. De 1e ronde ging het alle maal nog behoorlijk, maar de 2e ronde was er geen doorkomen meer aan. De een na de ander zat vast en uiteindelijk werden de plaatsen vastgesteld naar aanleiding van de plek waar de crosskart vast zat.

 

Vandaag was ook de eerste keer dat Jos met de onlangs aangeschafte sprinter met een Audi V8 motor op de baan verscheen. En om dan toch de traditie van niet testen voor de wedstrijd (zoals hij ook met Le Dakar deed) te blijven, ging hij ook vandaag zonder een meter te hebben getest de baan op. Hij eindigde als 3e.

 

Ondanks dat het weer niet meezat is het toch een redelijk geslaagde dag geweest. Enthousiaste deelnemers, veel publiek en fantastische vrijwilligers hebben hier aan bijgedragen.

Voor meer foto's kijk bij www.sminkmachines.nl/foto-s 

Het begin is er…

 

Het feest van Ginaf Rally Power gaf duidelijkheid.

Vrijdag 25 april werd er op het feestje voor alle teamleden en de sponsoren meer duidelijkheid gegeven. Wie gaat er deelnemen aan Le Dakar 2015.

Een aantal mensen had er op gehoopt, een aantal mensen ging er alweer vanuit. Maar ook een aantal mensen was verrast.

 

Na alle technische pech van 2014 en het ongeval met Peter was het natuurlijk niet vanzelfsprekend dat er weer een deelname in zat. Maar na overleg met meerdere partijen is er besloten weer met Ginaf Rally Power deel te gaan nemen aan Le Dakar 2015.

Er zullen wel een aantal veranderingen worden doorgevoerd.

 

Zo zal de truck van Jos (Smink)  weer de oude vertrouwde kleur rood gaan krijgen. Weliswaar niet helemaal rood, maar wel zo herkenbaar dat Jos erin rijdt. En ook de trucks van Wuf en Edwin zullen enkele wijzigingen ondergaan.

 

De assistentietruck ondergaat nu al een metamorfose. Er worden grote veranderingen aangebracht. Ook bij deze truck zal de rode kleur terugkomen. De achterkant wordt omgebouwd. Er komt een laadklep in zodat deze truck ook voor andere (cross) doeleinden gebruikt kan worden. Binnenkort zal er begonnen worden met de Racetruck.

 

We hebben in ieder geval weer iets om naar uit te kijken. LE Dakar 2015.

Blijf als eerste op de hoogte van al het nieuws via onze website en facebook.

Dutch Dakar Experience…

 

VB-Airsuspension en Carrosseriefabriek Veth  Dutch Dakar Experienceorganiseerden vrijdag en zaterdag (11 & 12 april) gezamenlijk een relatie-event. Er is een sterke link met de Dakar rally en daarom waren er dan ook een aantal dakartrucks aanwezig.

 

De truck van Jos (Elephant 4) werd daar bestuurd op vrijdag door Michel (Smink) en zaterdag door Jan (Stalenhoef). Ook waren

Wuf van Ginkel, Martin van de Brink, Jan Lammers (Elephant 3) en nog vele anderen aanwezig. Mede door het mooie weer was er een grote opkomst en het publiek genoot net als Michel en Jan van het prachtige parcours en het meerijden in de dakartruck.

 

Voor velen een ervaring waar nog lang over nagepraat zal worden.

 

Eén groot pakhuis…

 

Als de assistentietruck de deuren opent weet je niet wat je ziet.

Henny komt het allemaal wel bekent voor. Zo zag het er tijdens de rally namelijk ook uit. Maar op het thuisfront was de truck toch heel overzichtelijk ingepakt en als je dan ziet hoe het allemaal terugkomt, is dat wel even schrikken.

Het is één groot pakhuis. Overal ligt wat.

 

Eerst maar eens beginnen met het uitpakken van de spullen van Smink machines. 

Dan komt er al een beetje meer overzicht. Wat er uitkomt is overladen met stof en zand. Dus ook een kleine telg uit de Sminkfamilie komt in actie en begint alvast een karretje vol te laden en spuit dat op de wasplaats schoon. Dan kan alvast weer netjes in het schap worden gelegd.

Wat er nu nog in de truck ligt gaat door naar Ederveen. Daar wordt bij GRP alles weer uit de truck gehaald en in het schap gelegd voor het volgende avontuur.

 

Voor Smink Machines Rallysport staat er weer een mooie klus te wachten.

De trucks mogen weer geheel uit elkaar om over enkele maanden weer als nieuw de werkplaats uit te kunnen rijden.

Subcategorieën